søndag, juli 07, 2013

EU, Bilderberg og alle de andre

Vores åh så demokratiske samfund er åbenbart forvirrende alle dem der indgår i demokratiet. Personligt vil jeg gerne fastholde den korte version af hvad demokrati er: "politisk styreform hvor alle borgere har mulighed for at påvirke samfundsudviklingen gennem folkeafstemninger eller valg af repræsentanter til politiske forsamlinger, og hvor beslutninger træffes på grundlag af simpelt eller kvalificeret flertal
Det er helt afgørende for demokratiet, at der er en åben debat, hvor mennesker frit kan danne sin egen mening og derudfra vælge side." (fra De danske Ordbog).

Borgerne i Danmark

Det pudsige er at danske statsborgere kan få lov til at stemme på politiske partier som derefter får et vist antal mandater i folketinget, og vupti er mere end 5 millioner borgere reduceret til 179 mandater, hvoraf flere af dem er født ind i folketinget. Klart nok de er generelt også borgere i Danmark - for det skal de være - og landet er så velstående at man kun kan få et andet statsborgerskab ved købe sig til det (nå ja som whistleblower ville der nok ikke være så store chancer, hverken den ene eller den anden vej). Og det er så her min kæde falder af. Hvorledes kan man give magten til folket for derefter at tage magten for sig selv? Senest har vi fået en juridisk udmelding fra folketingets jurister at afgivelse af national suverænitet slet ikke er det, tidligere har vi haft omafstemninger i forbindelse med EU for at få borgerne (5 mio) til at makke ret i forhold til et flertal i folketinget (som altså i alt består af de der famøse 179 medlemmer).

EU

Der findes ingen demokrati i EU. Det eneste der findes er et folkevalgt kammer, som ingen beslutninger kan tage. De kan snakke herfra og til evigheden, men de har ikke nogen besluttende myndighed. Der bliver brugt tonsvis af kasser papir og en hel masse tolke og ansatte til at foregøgle et demokrati, men det hele drejer sig i bund og grund om at skabe et økonomisk samvirkende Europa, ikke om at skabe et demokrati forstået som "at der er en åben debat, hvor mennesker frit kan danne sin egen mening og derudfra vælge side.". Tværtimod er der tale om en økonomisk lobbyistisk "virksomhed" der medfører at nogle beslutninger tages på baggrund af det mest udemokratiske man kan forestille sig: En forskningsbaseret uvirkelighed, der er købt og betalt af dem der har økonomiske interesser, og som i kraft er deres økonomiske reserver er i stand til at påvirke politikere i alle lag!
Men i modsætning til andre organisationer findes der dog referater af nogle af de ting der er diskuteret, for beslutningerne i EU skulle jo gerne udadtil se ud som om de byggede på omfattende undersøgelser, altså ligger der næsten altid en omfattende dokumentation for hvilke beslutninger der tages. Men der findes andre organisationer, hvor der ikke findes nogen dokumentation.

Bilderberg

En uformel sammenkomst, hvor kun inviterede er velkomne. Man tænker ved sig selv at det er dronningens nytårskur, hvor nyudnævnte "riddere" kan sige goddag til dronningen og måske endda få lov til at sige et par ord som: "Tak for ridderkorset, dronningen ser strålende ud i dag, hils prinsgemalen etc". Jeg tvivler på at der er ret mange der blander si i kongehusets laden og gøren til sådan en kur.
Men det gør Bilæderberg. En uformel sammenkomst der - ganske som nytårskur eller officielle middage i kongehuset ikke refereres - tværtimod blive indflydelsesrige mennesker indefor samfundsøkonomien inviteret til denne "uformelle snak" som kan skabe statsbankerotter, krige og økonomisk afhængighed af hinanden i størstedelen af verden lande.
Bemærk at denne uformelle sammenkomst består af politikere og forretningsfolk - ikke af mennesker der normalt ikke aner hvordan man skriver et referat. Det drejer sig om mennesker der kan lave aftaler der kun i sjældne tilfælde bliver eller kan aflyttes eller opspores. Danske toppolitikere med statsministerdrømme, med fingeren på den økonomiske puls har i mindre - men for den førte politik i landet - været indbudt til de forskellige møder og bliver stadigvæk:

"Den danske finansminister Bjarne Corydon er sammen med cirka 140 andre europæiske og nordamerikanske topfigurer inden for politik, erhvervsliv og forskning inviteret med til dette års møde i den såkaldte Bilderberg-gruppe.
Det fremgår af den officielle deltagerliste, som blev offentliggjort mandag. Gruppen mødes den 6. til 9. juni i Hertfordshire i Storbritannien.
Gruppen, der er forskellig fra år til år, skal bag lukkede døre diskutere verdens tilstand, og hvad man kan gøre ved den. Hemmelighedskræmmeriet skyldes, at man skal kunne diskutere frit, uden at der bliver refereret fra mødet.
I år skal der blandt andet snakkes om jobskabelse, Afrikas udfordringer og amerikansk udenrigspolitik. Der bliver ikke hverken stemt om noget eller vedtaget noget på mødet.
Blandt de mest kendte deltagere i år er formanden for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso, den nyligt afgåede hollandske dronning Beatrix, EU-kommissær for retslige anliggender, Viviane Reding samt den tidligere italienske regeringsleder Mario Monti.
Af kendt skandinavisk islæt er den svenske udenrigsminister Carl Bildt og hans regeringskollega finansminister Anders Borg. Fra Norge deltager blandt andet udenrigsminister Espen Barth Eide.
Ud over Bjarne Corydon fra Danmark deltager tidligere departementschef i statsministeriet og nuværende medlem af ledelsen i katalysevirksomheden Haldor Topsøe, Ulrik Federspiel. Han har deltaget i møderne flere gange tidligere.
Også Jakob Haldor Topsøe, partner i investeringsfirmaet Ambrox Capital og bestyrelsesmedlem i Haldor Topsøe, deltager i år fra dansk side.
Af tidligere danske deltagere har blandt andet været Mærsk McKinney-Møller, Helle Thorning-Schmidt (S), Uffe Ellemann-Jensen (V) og Jens Otto Krag (S).
Fra det store udland har navne som George W. Bush og Bill Gates været forbi.
Det første møde fandt sted i 1954. Mødet i år er nummer 61 i rækken." (3. jun. 2013)

Pengene

Når så diskussionen om folkets velfærd udelukkende handler om penge er det vel meget forståeligt, især når ord som "politik, erhvervsliv og forskning" er freherskende i programmet for gruppen. Men skidt pyt kan ma så tænke, vi har jo et nationalt demokrati! Derudfra kan vi så ved hjælp af de skattekroner og den samfundsmodel vi har skabe grobund for et ligestillet velfærdssamfund, hvor "få har for meget og færre for lidt" (Grundtvig: Langt højere bjerge ...".
Om Grundtvig i den forbindelse udelukkende tænkte på økonomi ved jeg ikke - godt nok var det tider da økonomien blev stærk og de uformående blev svage, men der kunne jo ligge mere end krone og øre i ordene.
Men pengene er siden - også med citat gennem mere end 100 år af netop disse ord - blevet målet med et samfund. Det kunne have drejet sig om venner, det kunne have drejet sig om brød, ja med tanke på Grundtvig kunne det også have drejet sig om at have tilgang til Gud. Men det er værdi og ejendom den har symboliseret siden 1820. Ikke at mennesker skulle være mere lige!

Socialisme

Ikke fordi Grundtvig var socialist, men ligheden mellem mennesker kan jo udtrykke sig på mange måder. Ejendomsret kunne indskrænkes eller afskaffes, at dele kunne indføres og hjælp og medfølelse kunne gøres til et menneskeligt mål.
De fleste af de tre mål ville være lette at overbevise andre om, hvis vi ikke hele tiden skulle spekulere på hvad der vil ske med os, når vores (personlige) værdier pludselig er væk i forbindelse med arbejdsløshed eller sygdom. Alligevel arbejder vores egne folkevalgte efter principper der hedder at uforskyldt syge, uforskyldt arbejdsløse og alle andre der uforskyldt er faldet i "pengefælden" (fx SU) er ansvarlige for at de ingen penge har, mens andre skovler penge ind på ikke at være ansvarlige.

Derfor

Lad ikke pengene og ejendommen være et mål. I første omgang på pengene i mindre omfang være til rådighed, da man jo ellers ikke ville have tag over hovedet. Lad ikke lønnen være et mål i sig selv (men husk at profitten heller ikke må være det). Lad ikke et hus på en attraktiv grund med havudsigt være målet med livet.
Lad målet være at vi har et godt liv med vores børn, familie, arbejde og at vi ikke sulter - ikke at vi kan forsøge at skabe en millionformue ved at købe ejendom som mister værdi af forskellige årsager.
Hvis vore børn lærer at klare sig selv er der jo ikke nogen grund til at de skal fødes med en guldske i munden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar